Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Acces instant
la radiografii
Redirecționare
investigație radiologică
0743 575 459
Programează-te!
Acces instant la radiografii Redirecționare investigație radiologică

Despre radiații

Ce sunt radiațiile?

 

Radiația reprezintă energia emisă de o sursă și transmisă prin spațiu sub formă de unde sau particule. Cantitatea de radiații la care sunteți expuși pe parcursul anului este între 2000 – 4500 µSV, în funcție de zona de pe glob în care trăiți (Fondul Natural de Radiații).

 

Aceasta vine de la pământ, plante, alimente, spațiul atmosferic și alte surse artificiale (monitoare PC, TV, telefoane mobile, antene, linii de înaltă tensiune etc.).

Doza de radiații de fond

 

Dozele de radiații la care un pacient este expus în timpul unei radiografii panoramice sunt minime, echivalente cu fondul natural de radiații la care suntem expuși într-o singură zi, adică 10 µSV. Cu nouă tehnologie MDS (Soredex MiniDose), doza de radiații este redusă la minimum, iar calitatea imaginilor radiologice rămâne în continuare ireproșabilă.

 

Astfel, pacientul este expus la UN NIVEL MINIM DE RADIAȚII, iar medicul beneficiază de informații prețioase pentru un diagnostic precis, pe baza unor imagini de înaltă rezoluție și claritate. Aparatele din dotarea Dental X Rad provin de la leaderi în domeniul imagisticii dentare, produse inovative de înaltă calitate.

despre radiatii

 

despre radiatii

 

despre radiatii